Yoga en Dans

DANS

Dance & Play

 YOGA

  • Sense & Flow Yoga
  • Dru Yoga
  • Vorming Yoga Coach & Docent – 2j, 200u, volwaardige docenten yogaopleiding – nieuw traject vanaf september 2016 info zie flyer dit traject Flyer 2016.2017.basisjaar yoga coach&docent
  • workshops

????????????????????????????????????

KOM EN GENIET VAN SENSE & FLOW

een vrouwelijke en krachtige yogavorm!!!

zie artikel van Sandra Deakin in yogamagazine, journaliste die een yogales kwam volgen in de yurt

Kachina Creative Energy : Voel en ga mee in de flow !

Tijdens mijn reis naar Wilsele bij Leuven zijn de oerelementen wind en regen al heerlijk fel aanwezig. Ze lijken een voorbode te zijn voor de komende yogales. Bij mijn aankomst loop ik in dat gure weer snel naar binnen. Maar blijkt dat ik verkeerd zit. Ik ben beland in het huis van yogadocente Veerle. Haar vriend Yves begeleidt me vriendelijk naar de tuin. Tot mijn grote verrassing staat daar een gigantische Mongoolse Yurt. Wanneer ik binnenstap voel ik de aanwezigheid en energie van de natuurelementen. De prachtige houtkachel, de wind die(je fel) rond de tent heen tiert en de talrijke dreamcatchers, zorgen voor een sjamaanse sfeer. Duidelijk eens iets anders dan de Indische yogasferen. Veerle geeft me meteen een warme welkomstknuffel en vertelt me dat ze na een leven lang yoga tot haar eigen vorm is gekomen. Zij is vandaag vooral geïnspireerd door yogaflow, dru yoga en vinyasa yoga. Ik stap naar mijn yogaplek en kijk een prachtig opgezette vogel recht in de ogen. We staan in een cirkel en ook dat brengt een hele bijzondere magische sfeer.

De eerste pose is al meteen een aangename ervaring. Veerle begint met de voeten en brengt ons dicht bij de aarde. Ze laat ons de energie vanuit de aarde putten en in ons hart brengen. De poses zijn vanuit alle zachtheid en prestatiedrang valt hier compleet weg.

Voor het eerst ervaar ik tijdens een yogales hoe je een asana zacht, vrouwelijk en toch intens krachtig kan ervaren. Mijn buik voelt kriebels en wil duidelijk meer van deze diepe vrouwelijkheid proeven. Veerle slaagt er absoluut in de kracht in de zachtheid te brengen. Zelf is ze ook een tedere persoonlijkheid die tegelijkertijd heel krachtig op de aarde staat. Ze besteedt tijdens de les veel aandacht aan de voeten, het bekken en het hart. De muziek op de achtergrond is ook vloeiend en klinkt zoals de deining van een oceaan.  Wanneer ik haar na de les een complimentje geef over die vrouwelijkheid lacht ze ; “Dat zal met mijn Latijns Amerikaans verleden te maken hebben, ik heb jaren in Latijns-Amerika gewoond en reis nog steeds jaarlijks naar ginder, alleen of met groepen, mijn missie is om mensen met de vrouwelijke energie van de Andes en de wijsheid van inheemse culturen in verbinding te brengen, zowel hier als ginder, onder andere doorheen de yoga.’ Eind dit jaar organiseert ze een yoga en spirituele reis naar Peru.  Haar mantra is : “ voel bewust….en ga mee in de flow”. Ze noemt haar yoga ook Sense & Flow.