Zweethutten

 

temascal

lees ook volgend artikel rond onze zweethutten, geschreven door Veerle Zweethutceremonies Kachina 

 artikel geschreven voor Change (herfstnummer 2015)
zie www.changethinkpositive.com
Touch and Surrender yourself to the Earth, PachaMama
Be a flowing River, observe the Water within you
Listen to the Air, you can hear it, feel it, smell it, touch it
Wonika Wayan, the sacred air, spirit, life, breath
Melt with the Fire, the Stones, your Ancestors
Become one with your true nature
allowing it… to emerge
from these roots you shall grow,move, breath…
 
  zweethut6

SWETLODGES – ZWEETHUTCEREMONIES – TEMASCALES

Zweethutceremonies

Je reinigen door te zweten is zo oud als de mensheid zelf. Als je ziek bent werkt je lichaam dmv koorts de afvalstoffen en ziektekiemen je lichaam uit.
Een zweethutceremonie reinigt op de vier niveau’s : fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Je lichaam, je gevoel, je gedachten en je verbinding met het grote geheel worden aangesproken door de hitte die langzaam wordt opgevoerd.
De hut is een koepelvormige geraamte van wilgentakken, die wordt afgedekt met meerdere lagen dekens, zodat het binnen aardedonker wordt. Buiten de hut is een vuurplaats, waar de stenen verhit worden. In het centrum van de zweethut is een kuil waarop de stenen komen te liggen, dit centrum is als de Navel van de Baarmoeder. Elke steen wordt met een intentie gelegd, telkens met respect voor het vuur, de stenen, de voorouders, aarde, water en de lucht

De Fire Keeper is de man/vrouw die het hele proces binnen en buiten de hut begeleidt. Hij/zij voedt en hoedt het vuur en brengt de stenen binnen. De watergieter  giet het water over de hete stenen en begeleidt het proces in de hut.
Een ceremonie bestaat doorgaans uit vier rondes, een ronde voor elke windrichting en elk element, met een eigen thematiek, die op het moment zelf kan bepaald worden, naargelang de energie die er heerst. De vijfde ronde is doorgaans voor de Fire Keeper en voor wie nog een laagje dieper wil zakken.

Als de stenen roodgloeiend zijn, is het tijd voor de watergieter om de deelnemers uit te nodigen de hut binnen te gaan. Iedereen gaat zitten in een cirkel rondom de navel, het centrum. Hierin komen de gloeiende stenen te liggen.
Op verzoek van de watergieter brengt de vuurhoeder, per ronde, stenen op een riek in de hut.
De watergieter vormt de veilige verbinding tussen binnen en buiten.
Als er voldoende gloeiende stenen, kruiden en water zijn binnen gebracht,sluit de deurhoeder de deur. Op de rode gloed van de stenen na, heerst binnen volstrekte duisternis. Het gevoel dat tijd en ruimte verdwijnen.
Je bent terug in de schoot van Moeder Aarde. Terug in de natuurlijke baarmoeder, terug bij je bron. Om weer te keren als nieuwgeborene.  

Wij nodigen jullie allen uit om samen met de bron te versmelten en je eigen innerlijke kern terug te vinden.

Een zweethutceremonie begint doorgaans rond de middag met het aansteken van het vuur en het uitnodigen van de elementen, smudgen (energetisch reinigen) en een deelcirkel, en eindigt in de vooravond met een potluck.

We organiseren ook weekends en zweethutceremonies rond bepaalde data en thema’s. Indien gewenst geven we daarna ook een healing of een klankhealing. Graag zelf handdoeken mee nemen. Ook tijdig reserveren. ( max. 20 pers. )

MOGELIJKHEDEN voor het organiseren van zweethutten op vraag:

VERJAARDAGEN – AFSCHEIDSCEREMONIES – VAN OUD OP NIEUW – VOLLE en NIEUWE MAAN – ZUIVERING- INITIATIES – GEBOORTECEREMONIES – VERBINDINGSCEREMONIES en INDIVIDUELE HEALINGSCEREMONIES

O Metakuye Oyasin!