Vision Quest

Vision quest betekent letterlijk “queeste (= zoektocht) voor je visioen”.

Het is van oorsprong een ritueel van Noord-Amerikaanse indianenculturen, om in verbinding te gaan met de natuur en de elementen, de stilte en met jezelf, en antwoorden en visioenen te ontvangen.

Je laat alle bezigheden los, je thuis, vrienden, kinderen, vijanden, problemen, pleziertjes, alles wat je bezighoudt in het leven, en zoekt de verbinding met de Stilte, de Natuur, je Doel in dit leven, de Aarde, met de wezenlijke weg van je ziel. Normaal duurt een Quest vier dagen, maar we hebben geleerd dat je met een wake van 24 uur al heel wat kan bereiken, zodat we dit in een weekend kunnen doen.

We weten een geschikte plek in het bos waar we eerst de gezamenlijke energie neerzetten. Daarna gaat ieder de cirkel buiten en op een afstand tussen de vijftig en honderd meter zijn/haar eigen plekje opzoeken, om zijn/haar quest zal ervaren. Wij blijven op een centrale plek om op afstand de quest begeleiden. Aan het eind van de dag/nacht ( 24 uur) geven we een teken en komt iedereen terug naar het midden om samen terug te keren en ervaringen en inzichten te delen!

Wanneer doe je een visionquest?

Als je een duidelijke vraag of intentie hebt.

Als je voor een moeilijke beslissing staat in je leven.

Als je het gevoel hebt dat je geleefd wordt en behoefte hebt om stil te staan bij je Zelf.

Als je de verbinding met de Natuurkrachten wilt herstellen.

Als je zoekt naar antwoorden in je leven en erachter wilt komen wat jouw authentieke vorm is.

Laat je verrassen door de natuur en de spirits en ontvang de inzichten die je nodig hebt!

De herfst een ideale periode om een vision quest. Vier daagse van bezinning, beproeving, wilskracht en moed. Wanneer er over gepraat of gelezen wordt, krijg ik dikwijls de indruk dat het ook vele mensen afschrikt om zo een beproeving aan te gaan. Nochtans wekt dit bij velen nieuwsgierigheid op, mee is de drempel iets te hoog. Daarom organiseer ik jaarlijks een “wake”van 24 uur. Men ondergaat deze wake volgens hetzelfde principe als een quest, maar dit gedurende één volle dag. Een etmaal in de natuur, één met de elementen, met de nacht, de dieren, het bos, de spirits. Daarna komen we in stilte terug en zullen de stenen warm zijn om direct plaats te nemen in een zweethut, waar we onze ervaring nog verder laten bezinken. Daarna hebben we een potluk waar we onze ervaringen delen.

Mijn ervaring leert dat voor velen een wake een echte openbaring is , om kennis te maken met de natuur en met jezelf IN de natuur. Daarom nodig ik jullie allen uit voor deze Wake in het weekend van 26-27 september.

Het zal plaatsvinden in een prachtig bos nabij ons centrum, en de kans bestaat dat het ook in de Ardennen (Eifel) kan plaats vinden, een magische plek waar veel dieren hun thuis hebben!

AHOW aan ieder, ontdek jezelf en je één zijn in de natuur en schijf je in!!

Na inschrijving krijgt men de nodige instructies en lijst van benodigdheden.

Laat je door de natuur en de spirits omhelzen, en beleef je inzicht via Pachamama, de vier windrichtingen en het sterrenvolk.

Begeleiding door Yves. Voor meer info en inschrijvingen, mail naar yvesvanopslagh@hotmail.com

begeleiding door Yves, nadien zondag zweethut

vision quest1

Reflectie na de laatste vision quest in september

Lieve mensen,
 
Ik wens dat jullie allen terug veilig zijn thuis gekomen. Ik heb vannacht heel weinig gelapen, licht geslapen, het leek of mijn spirit nog in het bos was. Ik luisterde naar de wind en de regen die met bakken naar beneden kwam, en bedankte moeder natuur voor onze droge nacht. Een weekend vol ervaring, emotie, liefde en verbinding, dat is het geschenk dat we mogen ontvangen als men de stap zet voor een vision quest.
Ik dank jullie voor het vertrouwen en wens jullie nog een diepe verbinding.
Tot weerziens en warme knuffelxx
 
AHO…Yves xx